UPDATE SUMAL AGENT







         Update-ul aplicaţiei SUMAL AGENT constă în actualizarea acesteia prin adăugarea îmbunătăţirilor constatate a fi necesare in decursul timpului. Ultima variantă de update se găseşte pe site-ul oficial SUMAL. Menţionăm odată cu kit-ul de instalare al aplicaţiei SUMAL AGENT se primeşte de la Inspecţia Silvică şi update-ul la zi.
         Acestia sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a face update-ul aplicaţiei SUMAL AGENT:
1)   Se face download pentru fisierul respectiv, se dezarhivează şi se obţine fişierul „updateSumalDB v ?.?.?.exe” (unde „v ?.?.?” – reprezintă varianta de update) care trebuie salvat într-un folder creat special pentru acest lucru. Acesta poate fi creat pe o alta partiţie de pe HDD decât cea pe care e instalat sistemul de operare Windows, pentru a-l păstra pentru viitor (eventual chiar în folderul care conţine kit-ul de instalare al aplicaţiei);
2)   Se dă dublu click pe fişierul respectiv. Acesta va extrage din arhivă 2 foldere şi câteva fişiere;



3)   Se deschide folderul „C:\Program Files\SUMAL AGENT” şi se şterg următoarele fişiere: „CristallTool.dll”, „sqlupdater.dll” şi „Sumal.exe”. Acestea vor fi inlocuite automat odată cu update-ul aplicaţiei SUMAL AGENT. De asemenea, se şterg trei fişiere din Folderul „C:\Program Files\SUMAL AGENT\Rapoarte”, care vor fi şi ele înlocuite, şi anume: „RII_5.rpt”,  „RII_A2.rpt” şi „RII_L1.rpt”.









4)   Se lansează update-ul aplicaţiei SUMAL AGENT executând dublu click pe fişierul „updateSumalDB” (fişier executabil); 



Se deschide o fereastră denumită „Update SumalAgent v ?.?.?.” (unde „v ?.?.?” – reprezintă varianta de update), care are undeva, în partea de jos, un buton denumit „Aplica pach”. Se lasă selectată opţiunea Windows şi se apasă butonul respectiv. 



În panoul cu rapoarte al ferestrei respective se vor derula acţiunile întreprinse odată cu execuţia update-ului ;



5)   Odată cu update-ul aplicaţiei se instalează automat şi aplicaţia „Agent export” iar fişierul pentru lansarea acestei aplicaţii îl veţi găsi în folderul „C:\Program Files\SUMAL AGENT”. Aceasta este aplicaţia care trebuie folosită pentru crearea fişierelor de export date SUMAL ce trebuie transmise la I.S.V.-uri.

Paşii de urmat pentru update, expuşi mai sus, sunt cei necesari în cazul primului update al aplicaţiei SUMALAGENT. Dacă update-ul a mai fost făcut şi înainte, iar acum se face un update mai recent, atunci din folderul „C:\Program Files\SUMAL AGENT” mai trebuie şterse două fişiere şi anume  „AgentExport.exe” şi „AgentExport.dll” iar din folderul „C:\Program Files\SUMAL AGENT\Rapoarte” şi fişierul RII_N6.rpt.





Dacă aplicaţia SUMAL AGENT este instalată pe sistemul Windows 7 sau Windows 8, pentru instalarea aplicaţiei AgentExport.exe se cere calea. Va trebui sa se stabilească următoarea cale: C:\Program Files\SUMAL AGENT.




Pentru sistemul de operare Windows 7 pe 64 Bits şi Windows 8,  folderul „SUMAL AGENT” se găseşte în folderul  „C:\Program Files (x86)”.



ATENTIE !

După instalarea noului update, în cazul în care trebuie introduse datele standardizate ale avizelor emise, după ce au fost introduse datele unui aviz şi se dă salvare, aplicaţia nu mai închide fereastra, ci dă un mesaj prin care confirmă salvarea avizului respectiv şi faptul că se poate continua cu următorul, iar câmpurile rămân completate exact aşa cum erau completate pentru avizul deja introdus şi salvat, cu excepţia câmpului corespunzător numărului avizului, care se modifică automat prin incrementare cu o unitate, însemnând că fereastra este deja pregătită pentru următorul aviz. În această situaţie, dacă operatorul nu este atent să urmărească fiecare câmp în parte şi să facă modificările acolo unde este nevoie (dată, beneficiar, poziţie etc.), vor apărea avize introduse cu erori.
De asemenea, s-a mai constatat că după ultim update la aplicaţie, pentru avizele emise din APV-uri sau care au ca provenienţă factura de export sau DVI-ul, nu se înregistrează baza de date emitentul avizului. Drept urmare, când se listează raportul RII.L1 "LISTA AVIZELOR DE INSOTIRE PENTRU ALTE DOCUMENTE" avizele respective vor avea un câmp liber la emitent, iar, uneori, aceste avize nu apar în raportul RII.N6 "BORDEROUL AVIZELOR DE INSOTIRE". Pentru reglementarea acestei situaţii, trebuie intrat iarăşi în meniul "Transport" submeniul "Aviz de insotire", trebuie selectat fiecare aviz în parte, deschisă fereastra pentru modificare şi apoi salvat încă o dată. În felul acesta avizele vor fi înregistrate în baza de date cu tot cu emitent şi vor fi eliminate efectele secundare menţionate mai sus.


ELBESTRIO

3 comentarii:

  1. Nu poți face update-ul să înlocuiască toate fișierele care trebuie șterse?
    Vă dați seama că dacă din greșeală se șterge CFG-ul ai zbughit-o rau de tot, sau poate alte fișiere care conțin datele introduse anterior în versiunea veche a programului...
    Zic și eu ca și colegul care a comentat în 1 Aprilie 2017... "Sunteți Nebuni!"

    RăspundețiȘtergere
  2. zi 05.05.2020 - instalare windows 10 x64 sumal agent cu succes fara eroari pe un singur calculator 2 baze de date respectiv 2 societati pe un singur program.



    Mai multe detalii: petkovdan@yahoo.com

    Timp raspundere mail: 24 H

    RăspundețiȘtergere